Започва сух и горещ период в страната - първата гореща

...
Започва сух и горещ период в страната - първата гореща
Коментари Харесай

Гореща вълна: Жълт код за високи температури във вторник за 19 области на страната

Започва изсъхнал и парещ интервал в страната - първата гореща вълна за сезона в България, предизвестяват от Национален институт по метеорология и хидрология. 

Жълт код за евентуално рисково време е оповестено в огромна част от страната във вторник, сочи картата на рисковите феномени на 11 юли.

Температурите ще са към и над 35 градуса в областите : Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Хасково, Кърджали, Пазарджик и Благоевград. 

През нощта ще бъде ясно и съвсем безшумно. Утре ще бъде най-вече слънчево, към и след обяд – горещо, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Ще духа слаб до сдържан запад-северозападен вятър. Дневните температури ще се покачат още и оптималните ще бъдат сред 32° и 37°, в София - към 32°. Атмосферното налягане едва ще се намали и ще се приближи до междинното за месеца.

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад, само че след обяд ще се ориентира от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат 28°-30°. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините ще е най-вече слънчево. Ще духа сдържан до мощен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 25°, на 2000 метра - към 17°.

В сряда ще бъде слънчево , към и след обяд - горещо. Максималните температури ще бъдат сред 34° и 39°, по Черноморието: 28°-32°. В четвъртък ще бъде слънчево и горещо. Повишението на температурите ще продължи.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР