Започва срещата на Продължаваме промяната с партиите в НС за

...
Започва срещата на Продължаваме промяната с партиите в НС за
Коментари Харесай

ПП се среща с БСП, ДБ и Български възход

Започва срещата на " Продължаваме промяната " с партиите в Народно събрание за целите им за идната година. Целта на срещата е да се намерят пресечни точки и да се изготви програмна декларация. Основната цел на срещата през днешния ден е да кажем до къде сме стигнали в хода на подготовката на програмната декларация, изясни акад. Николай Денков.

Днес е значимо да минем през целите на всяка една от партиите. Нека да напомним и тези на " Продължаваме промяната " с фокус влизането на България в Шенген, изясни съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков.

Минимален предел на заплатите на медицинския личен състав, индексации на пенсиите, които да изпреварват инфлацията, възстановяване на изискванията за правене на бизнес в България, приемане на законите по ПВУ са някои от главните цели, които " Промяната " обрисуваха.

В " Пакет правдивост " са включени измененията в Изборния кодекс, промяната в КПКОНПИ и механизмът за следствие на основния прокурор.

Асен Василев обърна внимание на присъединението на страната ни към Шенген и еврозоната и ги дефинира като " сериозни ", както и на потребността да се съкратят периодите за приемане на законопроекти по отношение на Плана за възобновяване и резистентност.

Подкрепа за бедните, стопанската система и понижаване на неравенствата, желаеха от Българска социалистическа партия.

Помощите за фамилиите, увеличение на майчинството и еднократните помощи за учениците, безвъзмездни учебници за тях - всичко това не би трябвало да е проблем за никоя от парламентарните групи, даже и за тези, които не участват тук, уточни Георги Гьоков от Българска социалистическа партия. Той обърна внимание и на значимостта на синята карта, на пенсиите за възрастните, потребността от повишението на вдовишките добавки, предложи и безвъзмездни медикаменти за хората над 75 години.

За пенсионерите - даже и да не изпреварваме инфлацията с пенсиите, само че най-малко да я компенсираме, разяснява някогашният обществен министър.

Българска социалистическа партия и Политическа партия са имали среща и през вчерашния ден, изясни акад. Денков, на която от левицата са показали лист с целите си. Всички договорености обаче би трябвало да влизат във фискалната рамка от 3% недостиг.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР