Започва спешен ремонт на мост край антоновското село Любичево. Съоръжението,

...
Започва спешен ремонт на мост край антоновското село Любичево. Съоръжението,
Коментари Харесай

Ремонтират спешно моста край антоновското село Любичево

Започва незабавен ремонт на мост край антоновското село Любичево. Съоръжението, част от републиканската пътна мрежа, се намира наоколо до обитаемото място и е връзката му със прилежащите села и с града. Укрепването е разпоредено от регионалния шеф на Търговище Митко Стайков след визитата му в селото, оповестиха от регионалната администрация.

Ремонтните действия ще стартират през идната седмица. Повод за визитата на Стайков и срещата му с кмета на Любичево Мелиха Мехмедова са получени сигнали от мести хора за проблематичния сектор и за заплаха от произшествия.
Мостът в Любичево се намира над р. Голяма река и се нуждае незабавно от поправяне, защото от построяването му по него не е правено нищо, разяснява за Българска телеграфна агенция кметът Мехмедова. За благополучие до момента до произшествия не се е стигало, само че тежката техника съзнателно го заобикаля, с цел да се резервира по-дълго настилката.

Необходимостта от подсилване е установена и от регионалния шеф, и от Динко Синадинов, основен експерт в Районната пътна работа в Антоново, при огледа на място. Установено е, че структурата на моста е здрава, само че вследствие на честото прекосяване на тежкотоварни камиони и селскостопанска техника настилката е отчасти нарушена и има формирани дупки, както и съборени мантинели. Проблемният сектор е и доста стеснен, което в допълнение покачва риска за преминаващите водачи и постанова незабавното предприемане на ограничения за обезпечаване на сигурността на придвижването.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР