Започва щателна проверка на оръжейния завод Арсенал във връзка с

...
Започва щателна проверка на оръжейния завод Арсенал във връзка с
Коментари Харесай

Прокуратурата стартира мащабна проверка на завод „Арсенал“

Започва щателна инспекция на оръжейния цех " Арсенал " по отношение на вчерашния тежък случай , в който починаха трима души.

" Ще бъде изискана цялата документи , която урежда индустриалния развой, нормативната такава, вътрешните уредби, правилниците, като ще се ревизира дали се съблюдава сигурността на труда, софтуерните условия за работа на всички предприятия, които влизат в цех „ Арсенал “ АД – Казанлък ", сподели пред публицисти заместник-окръжният прокурор Гриша Мавров. Чакаме инструкции, само че най-вероятно инспекцията ще стартира още през днешния ден , сподели той.

Срокът на следствието е двумесечен , само че предвид на тежестта и идните многочислени процесуално-следствени дейности, изрично ще бъде продължен, разяснява наблюдаващият прокурор Юлияна Станева. Удължава се поетапно с по два месеца при потребност. 

Тепърва ще координираме и дейностите си с Регионалната ревизия по труда , добави тя.

Основна остава версията за жестоко нарушаване на софтуерния развой, уточни окръжният прокурор Дичо Атанасов. По негово мнение няма по какъв начин да се случи подобен случай, в случай че няма такова нарушаване. Паралелно се работи и по други версии. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР