Започва сезонът на смеха със стендъп комедия на сцената на

...
Започва сезонът на смеха със стендъп комедия на сцената на
Коментари Харесай

Иван Кирков: Тук публиката се смее само на оригинални шеги

Започва сезонът на смеха със стендъп комедия на сцената на Петното и веселяците от Комеди клуб Пловдив. В неделя те ще показват две шоупрограми - от 19 и от 21:30 часа, заредени с нови смешки. От фамилията на клуба ще дойдат да ни забавляват Иван Кирков, Ники Банков и Христо Радоев.
Иван е създателят Comedy.bg и е събрал наблюдения за характера на публиката в другите градове. Каква е пловдивската, споделя пред " Марица ".

- От какъв брой време съществува Комеди клубът?

- Преди 6 години започнах Comedy.bg - компанията, която се занимава със стендъп комедия. С времето от аматьорско равнище аз и комедиантите, с които играем дружно, стигнахме до професионално равнище. Първия фестивал на комедията сътворих в София през 2014 година, две години откакто стартирахме. През 2015 година към този момент направих Комеди клуб София, а пък в края на 2016 година стартирахме дружно с Петното Комеди клуб Пловдив. Оттогава работим всяка седмица във вашия град

- Какво е чувството да разсмееш българина в сложни времена?

- Аз се отхвърлих от предходните си занимания, тъй като желаех да върша нещо, което в действителност си коства. Така в комедията открих нещото, което няма кой да ти го даде. Да разсмиваш хора е просто скъпо. Лека-полека нещата станаха много съществени. Първоначално си го мечтахме и си мислихме, че е невероятно да стане това със стендъп комедията в България, само че с доста работа и 6 години по-късно към този момент много триумфи имаме.

- На какво се смее пловдивчанинът?

- Пловдив и Варна пъклен доста се смеят, пъклен доста разрешават на комедианта да импровизира. Това от своя страна им разрешава да чуят по-различна позиция и по-интересни неща. Пловдивчани се смеят на истински смешки, разнообразни неща и са една от най-интелигентните публики, с необятни разбирания.

- Вдъхновявал ли те е Пловдив за някоя смешка?

- В Пловдив имате едни доста готини дюнери... Това ми е една от последните обичани смешки. Аз съм от Стара Загора и не мога да употребявам ловко „ майна ”. Това ми е другата смешка, просто не всеки може да употребява тази дума.

- След шоу какво ви споделя нашата аудитория?

- Упрек в Пловдив и Варна не съм чувал до момента. Винаги поддръжка. След шоу пловдивската аудитория идва и стартира да споделя на комедианта някаква история и във финала споделя: " Това може да го ползваш за идващото шоу ", което съвсем в никакъв случай не става. Но е знак, че и публиката желае да взе участие.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР