Започва ремонтът на общинското общежитие за социално слаби в Димитровград,

...
Започва ремонтът на общинското общежитие за социално слаби в Димитровград,
Коментари Харесай

След пожара. Къде ще настанят обитателите на общинското общежитие в Димитровград?

Започва ремонтът на общинското общежитие за обществено слаби в Димитровград, в което избухна пожар във вторник рано сутринта. От постройката бяха евакуирани всички 23-ма жители, а огънят й нанесе съществени материални вреди. Трима души пострадаха. Огънят бе сподавен за към 30 минути, само че изпепелява изцяло три от стаите, част от покрива и коридора на постройката. Пожарът е тръгнал от стаята на психологично болен мъж, който след случая е настанен в психиатрично заведение. По случая е формирано досъдебно произвеждане. Разследва се неволен палеж.

Ремонтът ще стартира още през днешния ден и се чака да завърши до две седмици, съобщи заместник-кметът на община Благоевград Светослав Стойков. Разчистването на отломките е почнало още през вчерашния ден, а предпочитано е ремонтирането на покрива и подпокривната структура. Стойността на ремонта се пресмята на 30 000 лв.. Мисли се и за инсталирането на противопожарна система в постройката, която е доста остаряла, разкри Светослав Стойков, като от през вчерашния ден „ сътрудниците от противопожарна отбрана мислят какъв брой ще излезе ".

Главният обществен служащ в „ Социално подкрепяне " в Димитровград Галя Зафирова съобщи, че още веднъж ще бъде препоръчано на психологично болния мъж, от чиято стая потегли пожарът, да бъде настанен в заведение за обществени услуги от фамилен вид, само че означи, че не може да се направи нищо „ принудително " против неговата воля.

В момента мъжът е в болница и се възвръща след пожара.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР