Започва рекламната пауза до изборите, в която дори и истини

...
Започва рекламната пауза до изборите, в която дори и истини
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Страната влезе в тресавище заради промените в Конституцията

Започва " рекламната пауза " до изборите, в която даже и истини да чуем, ще имаме едно мислено, че това въпреки всичко е рекламната пауза.

Това мнение изрече пред БНР политологът и социолог Първан Симеонов, изпълнителен шеф на " Галъп интернешънъл болкан ".

 

Според него във времето до предварителните избори Народното събрание ще бъде като предизборно студио:

" Наличието на парламент в предизборната акция има колкото позитиви, толкоз и евентуални негативи. Ако приемем, че политизирането е негатив, да, ще имаме този негатив - Народното събрание ще се държи като... акция.

Така парламентарно показаните обединения ще имат още един изход към медии, за разлика от непредставените в Народното събрание обединения. Много нови неща следва да забележим, не сме ги виждали, тъй като неотдавна влязоха в действие поправките в Конституцията. Ще следим и ще проучваме в придвижване ". 

 

Притеснително е крайното наелектризиране на двата полюса, счита Симеонов:

" Истеризира се дебатът, прави се от нищо - нещо. Двата тима са вдигнали гарда до степен, че стартират да слушат единствено себе си, стартират даже да имат вяра в личната си агитация. Губи се здравият разсъдък. В такава възпалена среда по-добре е нищо да не се пипа ".

 

По думите му страната е влезнала в " мочурище " поради измененията в Конституцията:

" България е на етап - и демографски, и исторически, в който, когато нещо работи, даже да не е най-хубавото, по-добре не го пипай, тъй като може да стане единствено по-зле! Имаме следващото доказателство за това ".

 

Първан Симеонов изрече мнение, че " двете агитки " би трябвало да са наясно, че има струпване на контракултура, която търси своята изява:

" Има търсене за такава контракултура, натрупва се и предложение. Ако някой успее да направи гравитационен център, който да опише нещо сходно, може да разчита на доста бърз триумф, само че може и нищо да не се случи. Така беше при " Атака ", Слави Трифонов и Има Такъв Народ. Когато двама се карат третият печели. И този трети, в случай че не е президентът Румен Радев, а е някой различен и той си построи сполучливо акцията, може и да стане ". 

 

Изборът на Димитър Главчев да бъде номиниран за длъжностен министър председател е хранителна среда за ПП-ДБ, които ще опишат, че ГЕРБ и президентът са против тях, разяснява политологът. 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР