Започва работа по нови правила за къмпингуването по българското Черноморие.

...
Започва работа по нови правила за къмпингуването по българското Черноморие.
Коментари Харесай

Нови правила за къмпингуващите на палатка, каравана и кемпер

Започва работа по нови правила за къмпингуването по българското Черноморие. Те би трябвало да бъдат подготвени до края на годината, стана ясно след полемика сред представители на неправителствени организации, локалната власт, държавното управление и Народното събрание, проведена в Народното събрание от ПГ на ПП-ДБ.

Представители на локалната власт, от една страна и на екологични организации на свободно къмпингуващите, от друга, сблъскаха позиции за проблемите, които този тип туризъм основава. 

" За общините е непостижимо да обезпечат почистването и единствено локалните поданици да заплащат такса боклук ", уточни зам.-кметът на Шабла Мариян Жечев:

" Към момента имаме цялостно безвластие. Не приказвам за замърсяването. Говоря за творби боклук, за всичко това да платим, да платим и таксите на Министерство на околната среда и водите по Закона за ръководство на отпадъците. То всичко в нашата община коства над 200 лв. на звук. Годишно в тези зони събираме над 500 тона боклук ", добави той.

Адвокат Дончо Бораджиев от организацията " Да защитим Корал " заподозря, че задачата на подготвяната разпоредба е да се забрани свободното къмпингуване.

" Законодателството не може да се прави на правилото: поради неприятните да ограничим добросъвестните. Тя тази просвета се основава с работещи институции, с налагането даже и на наказания, щом би трябвало ", сподели Бораджев, представен от.

От идващия месец работни групи стартират работа по правене на нов правилник. Според депутата Ивайло Мирчев този правилник би трябвало да е подготвен до края на годината и да регистрира съображенията както на искащите да летуват, по този начин и на локалната власт.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР