Започва поставянето на жилищните фургони в най-тежко засегнатите от наводнението

...
Започва поставянето на жилищните фургони в най-тежко засегнатите от наводнението
Коментари Харесай

Поставят първите фургони в наводнените карловски села

Започва слагането на жилищните фургони в най-тежко засегнатите от наводнението карловски села. Първите 8 идват в село Каравелово през днешния ден. По предпочитание на фамилиите ще бъдат ситуирани в дворовете им.

В четвъртък още 8 фургона ще заминат за Слатина, където е планувана обща площадка. След това ще се слагат и 17 краткотрайни жилища в Богдан.

Първият фургон дойде преди обед в Каравелово. В него ще бъде настанена 92-годишна жена. Фургонът е оборудван със спалня, кухненски бокс и баня с тоалетна.

Проблемът е, че фургоните към момента не са захранвани с ток и вода. Очаква се токът да бъде прекаран през днешния ден, а водата идващите 2 дни.

" Освен в дворовете на хората, ще бъдат сложени и на едно общо място, тъй като в част от парцелите няма опция да бъдат сложени ”, съобщи Емил Кабаиванов, кмет на Карлово. " За 10 дни би трябвало да възстановим водоподаването в Каравелово, в Богдан е по-сложно, там работим улица по улица. По изключение, в случай че не можем да изградим водопроводи подземен, ще вършим въздушни водопроводи ”, сподели още Кабаиванов.  

" Очакваме до края на деня да дойдат всички. Фургоните се дават, до момента в който хората имат потребност. В тях има кухни, хигиеничен възел, конвектори за отопление. Има и спално помещение, могат да живеят двама души ", изясни кметът на Каравелово Славка Червенкова. И добави, че при започване на другата седмица хората ще могат да се настанят в тях. 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР