Започва ли продоволствена криза в Украйна? Хранителни стоки вече липсват

...
Започва ли продоволствена криза в Украйна? Хранителни стоки вече липсват
Коментари Харесай

Разказ от първо лице на бесарабски българин: Одеса се подготвя за настъпление на руските войски

Започва ли продоволствена рецесия в Украйна? Хранителни артикули към този момент липсват от магазините в Одеса. Областта се приготвя за нахлуване на войски. Вижте описа на един от бесарабските българи, който сега е там.

" По магазините няма всичко. Много дребен подбор брашно и някакви каши. Голямото напрежение не е от това, а от това, че приближават съветските войски от посоката от Николаев и има някакви опити от морето. Така че жителите на Одеса вършат подготовка, събират помощ, всички нужни неща за нашите бойци, за град Одеса и за региона. Тази заран имаше придвижвания дори и в Бесарабия, в един дребен град Арцис. Там гърмяха, само че потърпевши няма за благополучие ", споделя Александър Барон, гражданин на Одеса.

Той изрази терзание, че в случай че пристигна врагът наоколо евакуацията ще бъде още по-голяма и не се знае дали ще бъде допустима.

" Защото да вземем за пример от през вчерашния ден откриха диверсанти и пуснаха в Одеската област комендантски час. Сутринта стреляха в летателни апарати, значи има някаква разследваща активност. Всеки миг имаме риск, в случай че влезе някой, ще затворят граници в този регион, тъй като ще има риск за човешки живот, а това не е разрешено ", добави Александър Барон.

Българска национална телевизия: Вие докога ще останете там?

" Докогато ще бъде допустимо. Детето ни е в България. Тя е студентка. Ние сме по-спокойни и отсам можем да бъдем по-полезни. Сега ще вървя в център, ще занеса нужни неща, артикули. От моите близки възнамеряват да се изтеглят всички мои другари от Одеса, те дойдоха в България. Засега приказваме за две фамилии от моите близки. При нас нали е обща готовност и мъжете не ги пускат. Нямаме право, имаме обвързване да сме тук. Нямахме такава сирена и предизвестие да си влезем в бомбоубежище ", добави Александър Барон.

Българска национална телевизия: Вие какъв брой индивида сте у дома сега?

" Двама. Със брачната половинка ми ", споделя Александър Барон.

Българска национална телевизия: Линейките идват ли по домовете?

" Идват. Вечер виждаме единствено коли за спешна помощ, полиция. Около Одеса има проблем, тези дълги опашки към границата. Например Паланка, преход от Украйна към Молдова, опашките са по 10 километра. Всеки час може да се трансформира обстановката. Медиите пишат навлязоха, след 1 час, 2, 3 ги отбиха. Регулярно говорихме за Киев, в този момент има доста бойни дейности в един дребен град - Ирбен. Имам другар там, доста се тормозя, желая да му се обадя ", споделя още Александър Барон.

Българска национална телевизия: Съобщава се за нараснало равнище на радиация в Чернобил. Взимат ли се някакви ограничения в страната?

" Взимат, само че аз не разполагам с данните. Няма по какъв начин да не се опасяваме, тъй като всякога искаш да си легнеш, не знаеш какво да очакваш. Кога ще те разсънят и от какво ", сподели още Александър Барон.

Вижте целия диалог във видеото.

Репортер: Паулина Найденова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР