Започва изтегляне на българските спасители от разрушения турски град Антакия,

...
Започва изтегляне на българските спасители от разрушения турски град Антакия,
Коментари Харесай

Изтеглят българските спасители от Турция заради мародери и хаос

Започва евакуиране на българските спасители от опустошения турски град Антакия, провинция Хатай. Това оповестява „ Телеграф “, като цитира шефът на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ към Столичната община Красимир Димитров. Той разясни, че това е групата, която е отпътувала в събота, само че защото там обстановката се усложнява, ще последват образеца на другите интернационалните организации и ще изтеглят хората си.

„ Почти 90% от постройките са разрушени там. Доста рисково става за нашите екипи. Вече търсенето и спасяването завършва, защото към този момент постройките са изцяло разрушени и стартира влизането на тежка техника “, сподели Димитров.

Той добави, че към този момент е рисково да останат там, защото има разнообразни заболявания, бежански лагер, появили са се и мародери. „ Започва да царува безпорядък и обезсърчение в тези градове. В момента нашите екипи са настанени в полицейски сектор в Антакия, където спят “, уточни шефът.

От думите му стана ясно още, че в Сирия ще бъде изпратена единствено и само филантропична помощ, като там няма да вървят екипи.

„ Тя ще бъде изпратена по въздух до Ливан. Във вторник излетява един „ Спартан “, посочи Димитров.

 
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР