Започва дългоочакваният ремонт на общежитието на Езикова гимназия „Асен Златаров“

...
Започва дългоочакваният ремонт на общежитието на Езикова гимназия „Асен Златаров“
Коментари Харесай

Ремонтират общежитието на Езиковата

Започва дълго чаканият ремонт на общежитието на Езикова гимназия „ Асен Златаров “ в Хасково. Става въпрос за постройката, която се намира до някогашната Руска гимназия. В момента блокът се разчиства, преди да стартират същинските действия. Те са на 550 000 лева и са отпуснати по стратегия на МОН. Общежитието би трябвало да се трансформира в по- добра място на живеене и учене след ремонтите.

Междувременно Община Хасково разгласи още веднъж поръчката за ремонта на спортните стадиони на Математическата и ОУ „ Любен Каравелов “. Поръчката от опрели е прекъсната, защото единственият участник „ Ата-Строй “ не е декриптирал ключовете за ценовото си предложение в период.

Поръчката е за 166 622 лева без Данък добавена стойност. С тях ще прави ремонт на игрище на ПМГ до физкултурния салон, като асфалтовата настилка ще бъде сменена със саморазливна спортна настилка.

Ще обнови и занемареният комплекс от стадиони в „ Любен Каравелов “, които са до общежитието на Езиковата гимназия. На игрището ще има изкуствена трева, то ще бъде разчертано за няколко типа спорт. Ще се ремонтира и игрище от другата страна на физкултурния салон на учебното заведение.

Офертите по новата социална поръчка се събират до 13 август. Така учениците от двете учебни заведения няма да има нови стадиони при започване на новата образователна година.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР