Започва да битува твърде рискована теза за убиеца на Виктория

...
Започва да битува твърде рискована теза за убиеца на Виктория
Коментари Харесай

Генетика на гетото - защо Северин стана убиец?

Започва да битува прекомерно рискована теза за килъра на Виктория Маринова - че Северин Красимиров страдал от неприятна генетика, тъй като, по думите на юриста му, татко му бил крадец; крал цветни метали цялостен живот, а най-после се самоубил в пандиза, като също така други негови родственици " пиели успокоителни хапчета против яд ".
Психологията от дълго време се е отказала от старовремски тези, съгласно които нарушителите имат избран размер на черепа, унаследена нападателна кръв и така нататък Знае се следното: че генетичната предразположеност постоянно съществува, само че това, което я отключва, непроменяемо е средата. И в действителност нещото, за което би трябвало да се приказва, не е някаква биологична несдържаност, смахната податливост към ликвидиране - никой в рода на Северин не е убивал, кражбите са едно, а отнемането на живот и то по жесток метод напълно друго. Много по-опасно е друго - генетиката на гетото.
В която се унаследяват освен нормалните демографски и обществени образци - живот на помощи, насочена към държавни добавки висока раждаемост, ранно образование в просене, а при по-смелите и оправни младежи обири. Генетиката на гетото подготвя в необятния смисъл към общото чувство за безотговорност, живот в една независимост на джунглата, в която благоденствието ти зависи от това, дето успееш да докопаш. Всяко излизане от гетото е излизане в режим на улов: окото стартира да придобива оня опит, който ти споделя кое може да се вземе, по какъв начин може да се придобие, гради особена съобразителност, която трансформира всичко това, което за едни е градски пейзаж, в нужен запас за други.
Ако нездравото любознание ви е отвело към профила на Северин в обществените мрежи, вие няма по какъв начин да не сте забелязали, че този човек в действителност по никакъв начин не наподобява вманиачен (да, от Фейсбук може да се реши доста, в случай че не беше по този начин, Кембридж Аналитикс нямаше да се трансформира в международен скандал). Оттам някак си прави усещане следното: по всяка възможност Северин не е побъркан умопобъркан, просто е доста, доста, доста тъп. Селфита, айфони, пръснати банкноти от евро и същинско олицетворение на онази болест, от която боледува освен той, а цялото тийн потомство: надълбоко преживяван, разтърсващ егоизъм. Светът е виждан като твоя екстензия. Породен е не от личната си история и многообразието си, а от твоята персона, служи за облекчаване на твоята персона, реферира се по отношение на твоята персона и би изгубил всевъзможен смисъл без твоята персона. В това отношение убийството на Северин има доста по-голям допир с примитивизма, бруталния егоизъм, хипертрофията на егото, които са модерна патология.
И тук идва непроменяемо въпроса за организациите, посветили се на работа с малцинствата. Скоро ще станат 20 години на лукративно асимилиране на средства, а единственото, което направихте, бе да четете пресата и назидателно да размахвате пръст на всеки, който употребява думата ром, вместо думата ром. И в този момент си мисля следното: дано ромите останат роми, вие обаче сте безспорни роми. Които реализираха брутална кражба, която е доста по-тежка от свиването на цветни метали и битовото джебчийство - вие откраднахте цяла политическа адженда. Ромите продължиха да живеят като роми и даже не схванаха, че съществуват едни хора, които съдят поголовно всеки публицист, който ги назовава с друго име. Те обаче останаха в гетата, задълбочиха живеенето по маргиналиите, а към тях прочее се причислиха и доста българи, които са тъкмо толкоз обществено изключени, колкото и те. И в случай че " Биволъ " тръбяха, че убийството на Виктория Маринова е разследване от следствието на " Джи Пи Груп ", никой не сподели нищо за груповата виновност на НПО-та и несъмнено, страна, която от дълго време е схванала, че до момента в който може да си обезпечи глас против кебапчета, няма никакъв смисъл да изважда от близо милионната дупка тези, които ще се притекат на помощ, когато стане потребност. Кой умъртви Виктория Маринова? Много повече хора от един Северин Красимиров. Които ще лежат до живот - само че на дивана и с възприятието за добра политическа кариера.

Автор: Райко Байчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР