Започва безплатна кастрация на домашни кучета в Стара Загора. Тя

...
Започва безплатна кастрация на домашни кучета в Стара Загора. Тя
Коментари Харесай

Започва безплатна кастрация на домашни кучета в Стара Загора

Започва безвъзмездна кастрация на домашни кучета в Стара Загора. Тя ще е част от ограниченията, които целят понижаване на популацията на бездомни животни на територията на града и селата. По време на провелата се обичайната месечна среща сред Общинска администрация и кметове и кметски наместници, стана ясно, че следва правене на график и описи с искащите да включат дворни и домашни любимци в самодейността на Общинския подслон, която включва с изключение на кастрация на животното, по този начин и чип, ваксина срещу бяс, издаване на паспорт и регистрация.

„ Работим в посока улеснение на всички действия по процедурата за стопани на животни. Така ще предразположим хората, които нямат време или опция, да бъдат виновни. Истината е, че бездомните кучета най-често преди този момент са били домашни или са нежелано потомство от дворно отглеждани любимци ", разясни отрасловият зам.-кмет Радостин Танев. Той напомни, че сега тече и акцията „ Осинови (си) любов “, която цели да разпространява даването на дом и грижа на куче от приюта.

Желаещите да кастрират своя домакински любим е належащо да заявят това на телефон – 0885 730 090. Дейностите започват в средата на месеца и ще се правят всяка сряда. Животните ще остават за наблюдаване най-малко 24 часа след осъществяването на кастрацията, с цел да бъдат следени от експертите на Общинския подслон.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР