Започналото преди два дни с първа копка изграждане на пътен

...
Започналото преди два дни с първа копка изграждане на пътен
Коментари Харесай

ПП/ДБ - Струма през Кресна ще е път-убиец

Започналото преди два дни с първа копка създаване на пътен възел Кресна на автомагистрала " Струма " ще навреди на екологията в региона, на локалните хора, а пътят няма да е автомагистрала, а първокачествен път, непредназначен за висока скорост и тежък трафик, като в последна сметка ще се трансформира в път-убиец.

Това обявиха на брифинг в коридорите на Народното събрание обединението от " Продължаваме промяната/Демократична България ".

" Преди два дни бе на един първокачествен път, а не на автомагистрала. Когато преди една година в кабинета " Петков се събирахме да дискутираме какви са другите възможности за строителство на " Струма " през Кресненското дефиле, проектите бяха за една година да се извърши екооценка и Оценка на въздействието върху околната среда и тогава това ни се струваше прекомерно дълъг период. Сега виждаме, че нищо не е било свършено. Ние желаеме автомагистралата да бъде приключена, само че съгласно икономическите и екологичните критерии ", съобщи Владислав Панев от " Зелено придвижване ", част от ПП/ДБ.

Основното искане на обединението е аутобанът да минава отвън дефилето. Освен това - да се резервира поминъкът на хората от региона и " неповторимото биоразнообразие " в региона, уточни на собствен ред депутатът от " Промяната ", чиито изборен регион е Благоевград Андрей Гюров. " Сегашният вид няма да реши проблемите, това не е автомагистрала, даже не е скоростен път. "

България ще бъде съществено глобена от Европейската комисия, в случай че построяването на автомагистралата продължи по в този момент планувания метод, също така - пътят, едната част от който следва да мине по настоящето трасе, което да бъде превърнато в в двете посоки, че бъде " път-убиец ", изострен бе на собствен ред екологът Андрей Ковачев, който бе консултант на някогашния постоянен министър на екологията Борислав Сандов.
 ПП/ДБ упрекна АПИ, че скрито е сключила контракти за градежа на Автомагистрала
ПП/ДБ упрекна АПИ, че скрито е сключила контракти за градежа на Автомагистрала " Струма "

Прибързаните дейности могат да доведат до загуба на европейско финансиране, сигнализират от ПП/ДБ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР