Започналото днес изслушване в Сената на номинираната от Тръмп за

...
Започналото днес изслушване в Сената на номинираната от Тръмп за
Коментари Харесай

Камала Харис: Изслушването в Сената на съдия Ейми Кони Барет по време на пандемия е безотговорно

Започналото през днешния ден чуване в Сената на номинираната от Тръмп за висш арбитър Ейми Кони Барет по време на пандемия е безконтролно, съобщи сенаторката и претендент за вицепрезидент на Съединени американски щати от Демократическата партия Камала Харис, заяви Българска телеграфна агенция.

Над 50 души бяха на едно и също място на закрито в продължение на часове, съобщи Харис посредством видеовръзка, като упрекна републиканците, че излагат на заплаха чиновниците на Конгреса. Въпреки че трима сенатори, двама от които членове на сенатската комисия по правораздаването, дадоха позитивни проби за COVID-19, републиканското болшинство пренебрегва здравия разсъдък и не направи проби за вируса на всички членове на комисията, съобщи Харис.

"Сенатът по-скоро трябваше да има за приоритет проект за спасяването на фамилиите ", наранени от пандемията, добави Харис, като разкритикува сенаторите републиканци, че са сложили "своите цели " пред тези на останалите американци. Двадесет и два дни преди президентските избори в Съединени американски щати те (републиканците) поредно се опълчват на националната воля и имат за цел да анулират правата и отбраните, основани от законодателството за здравното обезпечаване на някогашния президент Барак Обама  Барак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на Съединени американски щати. Роден е на 4 август 1961 година в Хавай. Той е първият, съобщи още Камала Харис.

Съдия Барет, закостенял магистрат на 48 години, е с висока известност измежду традиционалистките религиозни кръгове, чиито възгледи тя споделя, изключително що се отнася до абортите, отбелязва Франс прес. Тя е практикуващата католичка и майка на седем деца.

В Съединените щати, където единствено една четвърт от популацията се дефинират като атеисти или без вяра, представителите на Демократическата партия заобикалят да нападат религиозните убеждения, които съгласно някои въздействат мощно на правните разбирания на арбитър Барет. По тази причина демократите избират да се концентрират върху това, че съгласно тях процесът на одобряването й като висш арбитър е нелегитимен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР