Започналите тази нощ валежи днес до обяд и в източните

...
Започналите тази нощ валежи днес до обяд и в източните
Коментари Харесай

Температурите падат, валежите на повечето места ще спрат до обяд

Започналите тази нощ превалявания през днешния ден до обяд и в източните региони ще спрат, а облачността ще се раздра и намалее. След обяд над по-голямата част от страната към този момент ще е най-вече слънчево. Ще духа сдържан и мощен запад-северозападен вятър и с него ще нахлува леден въздух. Заради мощния вятър в 16 области е разгласен жълт сигнален код. Той е в действие за Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Търговище, Русе, Разград, Шумен, Силистра, Добрич, Варна, Сливен, Стара Загора, Пловдив и Пазарджик.

Времето също по този начин ще застудее. Температури към 14 ч. ще са сред 2 и 7 градуса, в София 1-2.

Атмосферното налягане ще се покачва и към края на деня към този момент ще е близо до междинното за месец декември.

Над планините облачността ще се раздра до най-вече слънчево време, най-късно в източните масиви. Ще духа мощен и плевел запад-северозападен вятър. Студено, с оптималната температура на височина 1200 метра – към 0 градуса, на 2000 метра – към минус 7.

Над Черноморието до обяд превалявания от дъжд ще спрат, а облачността ще стартира да се раздира и понижава. Ще духа сдържан и мощен запад-северозападен вятър, който по здрач ще отслабне. Вълнението на морето ще е 3-4 бала, вечерта ще се успокои. Температурите ще се намаляват, към 14 ч. ще са сред 4 и 8 градуса.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР