Започналите интензивни полицейски проверки са с оглед недопускане на нарушения

...
Започналите интензивни полицейски проверки са с оглед недопускане на нарушения
Коментари Харесай

Засилени проверки за продажба на пиротехника в Пловдив преди празниците

Започналите интензивни полицейски инспекции са с оглед недопускане на нарушавания и катастрофи с пиротехнически произведения, които обичайно се използват в дните към коледните и новогодишните празници. По отношение съблюдаване условията на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните субстанции и пиротехнически произведения (ЗОБВВПИ) са планувани инспекции във всички лицензирани търговски обекти. Същевременно са подхванати дейни дейности и за секване на нерегламентираната продажба на пиротехнически произведения тук-там без позволение. За всеки установен случай на нарушаване е планувана най-строга наказателна и административна отговорност.
Прочетете още
За да се избегнат произшествия, пострадвания или пораждане на пожари, ОДМВР – Пловдив моли жителите и гостите на региона за нараснало внимание при потребление на пиротехнически произведения.  Много постоянно провокираните от непозволено потребление на пиратки и фоейрверки гърмежи смущават публичното успокоение в регионите на учебни заведения, лечебни заведения, детски заведения, паркове, площади, жилищни комплекси и така нататък, а не рядко водят и до съществени контузии и нужда от лекарска интервенция.

Напомняме, че според Закона за оръжията, боеприпасите, взривните субстанции и пиротехнически произведения (ЗОБВВПИ) увеселителните пиротехнически произведения не са почтена играчка, а общоопасни средства и са сложени под позволителен режим, следен от органите на Министерство на вътрешните работи. Лицензираните компании и търговци, които съхраняват и реализират продажба с този вид произведения,  разполагат със особено проектирани, построени и узаконени за този тип произведения хранилища и магазини. Там продуктите се  излагат на закрити рафтове или под стъклен капак, съхраняват се и се продават единствено в истинската заводска опаковка и с директива за приложимост и сигурност на български език. 

Абсолютно е неприемливо търговията да се прави навън – по базари, сергии и павилиони, а очевидно развалени пиротехнически произведения (разкъсана опаковка, фитил и др.)    подлежат на неотложно бракуване и заличаване по съответния ред.   
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР