Започнаха тестовете на предупредителната система BG-ALERT у нас. Първият тест

...
Започнаха тестовете на предупредителната система BG-ALERT у нас. Първият тест
Коментари Харесай

Габровци за тестването на BG-ALERT: Страшна аларма, стресиращо е

Започнаха тестванията на предупредителната система BG-ALERT у нас. Първият тест се организира в Габрово. Съобщенията за предизвестие изненадаха някои от локалните поданици.

" Току-що си чух телефона, уплаших се, страшна тревога ", показа Гергана Петрова.

Тестването на системата завари габровци и на работните им места.

" Само го чух отдалеко, тъй като бях в учебно заведение, бях в час, телефонът не беше в мен. Знаехме авансово. Хората по-скоро се вълнуваха дали преди 12 часа ще стартира да звъни. Хубаво е да има авансово обявяване, тъй като може да бъде стресиращо за дребни деца, за възрастни хора ", разяснява за " България Он Еър " Владинела Катева.

Тестовете в Габрово продължиха към 30 минути. Системата за клетъчно лъчение и разпространяване на известия за предизвестие на популацията при бедствия, повреди и изключителни обстановки ще бъде тествана и в други обитаеми места в идващите дни.

" Съобщението, което ще получат, ще е с избран надпис, което споделя дали е BG-ALERT, според от операционната система, или известие от президента, каквото поддържат по-старите устройства ", разясни шефът на Групово дело ПБЗН гл. комисар Александър Джартов.

Звукът, който ще чуят, е характерен, тъй че да може да притегли вниманието на жителите.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР