Започнаха снимките на една от най-мащабните филмови продукции на Българската

...
Започнаха снимките на една от най-мащабните филмови продукции на Българската
Коментари Харесай

Баян, синът на Симеон I търси тайните на древните български букви в най-новата продукция на БНТ

Започнаха фотосите на една от най-мащабните кино продукции на Българската национална телевизия - сериалът " Войната на буквите ". Средновековната драма споделя историята на най-младия наследник на цар Симеон – Баян, който търси тайната на изгубените антични български букви.

Специалните резултати са изпълнени от холивудското студио, потвърдено в целия свят - World WideEffects. Режисьори са Виктор Чучков и Зоран Петровски, а сюжетът е по едноименния разказ на Людмила Филипова.

Кинокамерата към този момент е запечатала първите подиуми. Режисьорът обаче постоянно има какво да каже. Понякога и с меч в ръка.

" Има едно неспокойствие, дори и предходната нощ, не се заспива доста елементарно. Български филми за тази ера не са се правели от 30-40 години ", съобщи Виктор Чучков.



Това е историята на Баян - синът на цар Симеон Велики и изгубените антични български букви.

" Руните, които са пренасяни епохи наред от първите българи и които са изписани по камъните на Плиска и Преслав ", коментир Людмила Филипова - създател на книгата " Войната на буквите ".

Действието се развива в интервал, когато Първата българска страна е разкъсвана от политически интриги.

" Надявам се тези персонажи да ги развием в дълбочина, да не участват като някакви клишета за герои от нашата ера, в действителност да забележим човечността в цар Симеон, в Баян, в цар Петър. И мисля, че е редно да благодарим на Българска национална телевизия, че основават толкоз първокласен план ", споделя артистът Даниел Върбанов, в ролята на Баян.



" За първи път ще има огромен брой образни резултати, нещо което български сериали не са правили до момента. Ще използваме виртуално студио, което е също много модерна технология и не е употребена до момента в български сериали ", добавя Габриел Георгиев - изпълнителен продуцент.

История за обич, завършения и политика без табута и без възторг - очаквайте в 12 серии по Българска национална телевизия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР