Започнаха ремонтни дейности в още две варненски гимназии – ПГСАГ

...
Започнаха ремонтни дейности в още две варненски гимназии – ПГСАГ
Коментари Харесай

Започнаха ремонтни дейности в още две варненски гимназии

Започнаха ремонтни действия в още две варненски гимназии – ПГСАГ „ Васил Левски “ и Варненската комерсиална гимназия „ Г.С.Раковски “ със средства, обезпечени по оперативна стратегия „ Региони в напредък “. Кметът на Варна Иван Портних участва на символичния старт даден от шефовете на двете гимназии на ПГСАГ „ Васил Левски “ – Мария Петрова и на ВТГ „ Г. С. Раковски “ – Жечка Георгиева.

В ПГСАГ „ Васил Левски “ ще се изпълнят действия по реорганизация на сградния фонд и прилежащите дворни площи, възобновяване на обзавеждането и оборудването. Планира се още замяна на покрива и част от ВиК и ел. съоръжения, външно саниране, боядисване и промяна на подови настилки и дограма. Също по този начин ще бъде построен външен асансьор. Общо по плана следва да бъдат актуализирани 15 гимназии, от които седем в морския град.

Това е поредна стъпка към възстановяване на сградния фонд на образователните заведения във Варна. Досега седем учебни заведения, три детски градини и две професионални гимназии бяха осъвременени със средства по Оперативна програма " Региони в напредък ".

На събитието през днешния ден участваха още районният кмет Христо Христов, шефът на дирекция „ Образование и юношески действия “ Лилия Христова, представители на Регионалното ръководство по обучение и на компанията строител, и учители.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР