Започнаха проверките за качеството на внесеното у нас украинско зърно,

...
Започнаха проверките за качеството на внесеното у нас украинско зърно,
Коментари Харесай

Министър Иванов: Започнаха проверките за качеството на внесеното у нас украинско зърно

Започнаха инспекциите за качеството на импортираното у нас украинско зърно, съобщи министърът на земеделието в оставка Иван Иванов. Резултатите се чакат през идната седмица. В проверяващите екипи са включени експерти от Агенцията по сигурност на храните и Областните дирекции по земеделие, заяви министърът, който участва в землището на ямболското село Козарево на закриване на жътвата.

" Нашата задача е само да подсигуряваме, че това, което е влезнало, тъй като аз не мисля, че огромни количества са влезнали на територията на България, е безвредно за потребителите. Европейският съюз постави оптимални старания наличното количество зърно от Украйна да бъде изнесено, тъй като други страни-членки имат страхотни проблеми в посока продоволствената сигурност ", сподели Иванов.

По думите му България има обичаи и резистентност в зърнопроизводството. " Тази година реколтата ще бъде не по-слаба от миналогодишната. Очакваме над 6 млн. тона създадена пшеница, която огромна част ще остане тук за консумация, обичайно, а другата ще бъде изнесена, несъмнено ", съобщи още той.

Относно въведената нулева Данък добавена стойност ставка за хлебните произведения и брашното, земеделският министър в оставка съобщи, че мярката към този момент дава резултат. " Това, че има сега конкуренция сред търговци и производители, ще даде отражение върху цената на хляба, само че страната е направила, каквото е належащо в тази обстановка. И ще продължаваме да вършим, с цел да подсигуряваме ниската цена на хляба и надлежно неговото качество ", сподели Иванов.

Източник БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР