Започнаха първите обработки със смеси срещу заледяване в София, съобщиха

...
Започнаха първите обработки със смеси срещу заледяване в София, съобщиха
Коментари Харесай

Започнаха първите обработки със смеси срещу заледяване в София

Започнаха първите обработки със смеси против замръзване в София, оповестиха от Столичната община. Информацията е настояща към 11:00 часа през днешния ден. От 10:30 часа се прави обработка на стръмни сектори в кв. „ Бояна ", регион Витоша, а по-късно и в кв. " Горна баня ", регион Овча купел. Рано тази заран са опесъчени и пътищата в Природен парк " Витоша " - кв. " Драгалевци " - хижа " Алеко " и кв. " Бояна " - Златните мостове.

Към момента на 56 местостоянки в разнообразни региони на града са ситуирани 115 снегопочистващи машини, които са в подготвеност за осъществяване на обработки на улици и булеварди.

В този час градският превоз се движи на всички места и извършва нормалните си направления.

Екипите на Столичния инспекторат наблюдават ситуацията и управляват работата на почистващите компании.

Общо 10 спешни екипа на Столичната община са на терен, правят обходи на пътната инфраструктура. Проверяват се речните корита и язовирите от екипи на „ Околна среда ". Наблюдава се леко повишаване на равнищата, само че реките текат в коритата си и няма заплаха от разливи.

По-рано през днешния ден кметът на столицата Васил Терзиев сподели, че са направени редица срещи, както с Инспектората, по този начин и със работа „ Аварийна помощ и предварителна защита ", КАТ и компаниите по почистването, с цел да се подсигурява, че идният сериозен снеговалеж няма да затрудни града. Средствата за зимното разчистване също са обезпечени.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР