Започнаха парламентарните избори в Германия. Избирателните секции - общо 73

...
Започнаха парламентарните избори в Германия. Избирателните секции - общо 73
Коментари Харесай

Германия гласува

Започнаха парламентарните избори в Германия. Избирателните секции - общо 73 500 по цялата страна - бяха открити тъкмо в 8 ч (9 ч бълг. време), предадоха ТАСС и ДПА.
 избори Германия БГНЕС
Очаква се немските гласоподаватели да дадат четвърти мандат отпред на държавното управление на к анцлерката Ангела Меркел , а в това време да изпратят за първи път в Народното събрание и извънредно дясната националистическа и антиимигрантска партия " Алтернатива за Германия " (АзГ), отбелязва ДПА.
 избори Германия БГНЕС
Право на глас имат 61,5 млн. души. Съгласно комплицираната изборна система в страната всеки от тях има два гласа - един за партията, която желае да победи, и втори - за претендент от своя едномандатен изборен окръг. Наблюдателите означават, че постоянно гласоподавателите гласоподават за една партия, само че за претендент на друга в своя окръг.
 избори Германия БГНЕС
Очаква се консервативният Християндемократически съюз на Меркел да завоюва сред 34 и 36 на 100 от гласовете съгласно последните предизборни анкети от петък. ХДС се надяват на въпреки и малко болшинство дружно с пробизнес насочената Свободна демократическа партия или със Зелените, или за трипартийна коалиция с тези две по-малки партии. Очаква се СвДП и Зелените да получат надлежно 9 и 8 %.
 избори Германия БГНЕС
Ако това се окаже невероятно, ХДС ще би трябвало да продължи досегашната си " огромна коалиция " със социалдемократите от ГСДП, които се чака да получат сред 21 и 22 на 100. За АзГ се чака да гласоподават към 11-12 на 100 от гласоподавателите. Тази партия за малко не съумя да преодолее изборната преграда от 5-те % за влизане в Народното събрание на предходните избори през 2013 година За първи път в 60-годишната история на Германия крайнодясна партия ще бъде показана в Бундестага, показва ДПА.

Колко получават немските политици?

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер прикани жителите да не пропуснат да гласоподават . " Гласуването е гражданско обвързване. Отидете и гласувайте ", писа той в персонално мнение в днешния неделен брой на известния вестник " Билд ам Зонтаг ". " Всеки глас има значение, и вашият също. Хората, които не гласоподават, разрешават на други да дефинират бъдещето на нашата страна ", показва президентът.

Щайнмайер е умел политик, някогашен външен министър, който в миналото бе претендент за канцлер от ГСДП, отбелязва ДПА.

Избирателните секции би трябвало да затворят в 18 ч (19 ч бълг. време ), след което незабавно ще бъдат оповестени първите планирани резултати от екзит половете. Предварителни публични данни от изборната комисия се чакат по-късно през нощта. По тематиката Двама добруджанци ще платят санкции за пътни нарушавания в Германия

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР