Започнаха консултациите между президента Румен Радев и партия Има такъв

...
Започнаха консултациите между президента Румен Радев и партия Има такъв
Коментари Харесай

Тошко Йорданов към президента Радев: "Има такъв народ" ще спазва Конституцията и законите такива, каквито са

Започнаха консултациите сред президента Румен Радев и партия " ИТН " за сформиране на ново държавно управление. При президента са Филип Станев, Тошко Йорданов и Виктория Василева от партията на Слави Трифонов.

Радев ще се срещне с всички обединения в Народното събрание през днешния ден.

Вече се състоя срещата сред Радев и ГЕРБ-СДС.

" Както знаете в осъществяване в процедурите, отредени в нашата Конституция, през днешния ден организирам съвещания с парламентарните групи за сформиране на държавно управление. Първо желая да заявя, че с гласа си българските жители отрдедиха извънредно виновна роля на вашата партия ", обърна се при започване на срещата Радев към присъстващите.

" Предизвикателствата пред нашата страна са големи, освен пандемията, само че и икономическата и обществена рецесия, нуждата от внасяне в период на ефикасен План за възобновяване и резистентност постанова оперативно държавно управление, допустимо най-скоро образувано с устойчива паралментарна поддръжка. В това отношение към вас са вперени упованията на българските жители ", сподели президентът.

" Ако държавното управление на ГЕРБ-СДС не бъде признато в българския парламент, в случай че въобще бъде импортирано, отговорността идва при вас. По времето на днешните съвещания се надявам да чуя вашите планове и подготвеност за сформиране на държавно управление. Важен е вашият разговор, който водите за условия и форма на поддръжка с другите парламентарните групи ", добави той.

" Преди всичко ние от " Ние има подобен народ " сме щастливи, че президентската институция съблюдава Конституицията и законите на страната, и ни си разрешава пояснение, както на някои им се желае в избрана обстановка да е. Вие вървите безусловно по закон, което е дълг на президентската институция и ви благодарим, че вие го вършиме. Ние като политическа мощ също мислим да вършим това, да съблюдаваме Конституцията и законите такива, каквито са. Да, Народното събрание има законодателна самодейност, то може да трансформира законите и това е неговата роля, само че сега законите такива каквито са би трябвало да бъдат спазвани от всички, без значение дали им харесва или не. Ние ще обсъдим градивно какво мислим в по този начин създалата се обстановка ", сподели ръководителят на парламентарната група на " ИТН " Тошко Йорданов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР