Започнаха извънредни проверки по повод Великден и Гергьовден. Специализирана полицейска

...
Започнаха извънредни проверки по повод Великден и Гергьовден. Специализирана полицейска
Коментари Харесай

След акция в Плевенско: Иззеха огромно колическо месо без документи

Започнаха изключителни инспекции във връзка Великден и Гергьовден . Специализирана полицейска интервенция е стартирала в област Плевен на 8 април и е траяла до 9 април, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Полицаи от ОИП-ГДНП, Районно управление-Левски при ОД на МВР-Плевен, чиновници на Национална агенция за приходите и инспектори от Българска организация по сигурност на храните (БАБ) и Изпълнителна организация „ Главна ревизия по труда “ (ИА ГИТ) са ревизирали обекти за произвеждане и търговия с храни, кланици и търговски хранилища на територията на община Левски.

В магазин за продажба на месо и локални артикули в град Левски, са открили към 70 кг месо и субпродукти /карантия/ без документи за генезис и без здравна и идентификационна маркировка. За установените нарушавания е издадена възбрана за продажба и предписание за заличаване.

В касапница край град Левски чиновници на ОДБХ-Плевен са открили кръвопролитие на животни с непостоянен генезис, без сложени ушни марки и в неявяване на ветеринарен доктор при приемане на животните и клането.

Намерено е на предпазване към 50 000 кг месо  без документи за генезис и без здравна и идентификационна маркировка. В обекта е установено предпазване на месо и субпродукти в нарушаване на условията на БАБХ.

Извършен е оглед на местопроизшествието. Иззети са като материални доказателства DVR и заверени копия от документи - транспортни документи, протоколи от изписване, входящи и изходящи дневници за доставки на артикули и други.

Обектът е запечатан от чиновници на ОДБХ, като е издадена забрана за продажба. Предстои издаване на предписание за заличаване на откритото количество месо с неразбираем генезис.

Материалите са докладвани на прокурор. Работата по досъдебното произвеждане продължава проверяващ служител на реда.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР