Започнаха изборите за Европейски парламент в Ирландия. Вотът беше засенчен

...
Започнаха изборите за Европейски парламент в Ирландия. Вотът беше засенчен
Коментари Харесай

Избори за Европарламент в Ирландия и Чехия

Започнаха изборите за Европейски парламент в Ирландия. Вотът беше помрачен от неуспеха на прилежаща Англия да напусне блока съвсем три години след референдума за Брезит.
След месеци на политическа парализа в Лондон и на фона на опасенията за стопански земетресения, множеството от главните партии в Ирландия организираха дейна акция, с цел да затвърдят мястото на страната в бъдещето на европейския план.
Кандидатите за Европейски парламент също дадоха обещание да понижат икономическия потрес, който се чака да засегне и Ирландия, в случай че и когато най-близкият й търговски сътрудник напусне Европейския съюз. Ирландия ще получи още две нови места в бъдещия Европарламент, основани в границите на упованието 73-те английски депутати да се отдръпват от поста си, когато страната напусне Европейски Съюз. Новите ирландски евродепутати обаче няма да могат да заемат постовете си до момента в който Англия не завърши развода си с Европейски Съюз. Резултатите от гласуването на европейските избори се чакат в понеделник.
В Чехия стартира двудневния развой на гласоподаване, ден откакто избор беше извършен във Англия, а също и в Холандия, където лейбъристите завоюваха изненадваща победа с най-вече места в изборите, сочат екзит пол изследвания. Останалите страни от 28-членния Европейски Съюз ще гласоподават в събота или неделя.
Ирландия също гласоподава през днешния ден и на референдум за реформиране на законите за бракоразвод в следващ опит за за модернизиране на в миналото непоколебимата католическа нация. Понастоящем двойките би трябвало да живеят настрана в продължение на четири от пет години, преди да могат да се разведат - последваща стъпка на референдума от 1995 година, който узакони разпадането на брака.
Ако наредбата бъде анулирана, ирландското държавно управление е алармирало, че ще внесе законодателство, което ще редуцира условието за две от предходните три години. Поредното гласоподаване идва след референдум предишния май, в който 66% от ирландските жители поддържаха анулацията за възбрана на абортите. През октомври гласоподавателите в католическата страна също анулираха рядко налаганата възбрана за богохулството. Резултатът от референдума се чака да бъде разгласен в събота.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР