Започна заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС), на

...
Започна заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС), на
Коментари Харесай

Тристранният съвет обсъжда Бюджет 2024 г.

Започна съвещанието на Националния съвет за тристранно съдействие (НСТС), на което обществените сътрудници ще обсъдят плановете за Закона за държавния бюджет за 2024 година и бюджетите на Държавното публично обезпечаване (ДОО) и на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) за 2024 година. Срещата в Гранитната зала на Министерския съвет беше открита от вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел.

Предстои да разгледаме три от най-важните планове на закони, разгласи тя.

На 17 ноември проектозаконите бяха разисквани на съвещания на непрекъснатите комисии към НСТС, като единомислеща поддръжка не беше реализирана, напомни Габриел.

Тя осведоми, че се чака по-късно към присъстващите да се причисли и министър председателят акад. Николай Денков. В съвещанието на НСТС вземат участие още финансовият министър Асен Василев, министърът на опазването на здравето Христо Хинков, шефът на Националния застрахователен институт Иван Иванов и шефът на здравната каса Станимир Михайлов.

Първа точка в днешното съвещание е планът на бюджет на НЗОК. След това представителите на държавното управление, бизнеса и синдикатите ще обсъдят плана на бюджет на ДОО. Накрая присъстващите ще дискутират по плана за държавен бюджет.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР