Започна ваксинацията срещу COVID-19 в Пловдив, председателят на БЛС д-р

...
Започна ваксинацията срещу COVID-19 в Пловдив, председателят на БЛС д-р
Коментари Харесай

Шефът на БЛС: Имунизирах се, защото е крайно време да заживеем както преди

Започна имунизацията против COVID-19 в Пловдив, ръководителят на БЛС доктор Иван Маджаров бе първият ваксиниран - в УМБАЛ " Св. Георги ".

Пред медиите той сподели, че не боли въобще и се усеща даже по-добре в сравнение с преди имунизацията.

" Имунизирах се, тъй като имам вяра в достиженията на здравната просвета и тъй като е извънредно време да заживеем както преди и не на последно място, с цел да дам образец на пациентите ", уточни той.

Вторият имунизиран в Пловдив бе здравната сестра в хирургичното звено към отделението по Спешна медицина, която е с 48 година стаж - Райна Тодовичина, а след нея - доктор Венцислав Филипов, шеф на звено Вътрешни заболявания в отделението по Спешна медицина със стаж като доктор 33 години.

До момента 603 медици в Пловдив и региона са декларирали предпочитание да се имунизират. Организацията на регионално равнище е направена, включват се общо 14 лечебни заведения, от които 11 в Пловдив и три в региона /Асеновград, Раковски и Първомай/.

От тях три са държавни лечебни заведения, седем частни и четири общински лечебни заведения, сподели регионалният шеф и ръководител на Областния спешен щаб /ОКЩ/ Дани Каназирева.

Тя добави " Надявам през днешния ден да е началото на края на тези минали тежки дни. Надявам се този образец да последват доста медици от района и да преминем към последваща фаза ".

На въпроса дали тя ще се имунизира, отговори изрично да, само че ще изчака реда си, тъй като преди нея има надалеч повече нуждаещи се.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР