Започна третият сезон на E–Fest. За участниците и публиката ще

...
Започна третият сезон на E–Fest. За участниците и публиката ще
Коментари Харесай

3 сезон на E-Fest започна с летящ старт

Започна третият сезон на E Fest . За участниците и публиката ще има многочислени атракции, награди, загадки, многохилядна публика в страната и чужбина ще приветства изпълнителите. Конкурсът е включен в годишния календар на Министерство на културата.  

В третия сезон на E-Fest могат да вземат участие надарени артисти, танцьори, инструменталисти, създатели на музика и видео клипове в областта на фолклора и други жанрове.

Могат да се включат самостоятелни реализатори и групи от читалища, юношески домове, ЦПЛР-ОДК, частни школи и клубове, учебни заведения и академии по изкуствата в страната и чужбина без възрастови ограничавания, разграничени в 4 възрастови групи.

Заявки се подават от 1 февруари до 30 април на уеб страницата www.myfestivals.bg или на имейл [email protected].

Участниците прави оценка звездно жури с присъединяване на хитовия композитор и аранжор Светослав Лобошки; концерт майстора на Плевенската филхармония Чавдар Вълков, свирил на една сцена дружно със международни звезди като Васко Василев и Памела Никълсън; проф. Светла Станилова – учител по национално пеене и диригентство в АМТИИ – Пловдив, етномузиколог, създател на редица образователни стратегии по водещи дисциплини; гл. ас. доктор Благовеста Калчева – учител по Методика на преподаване на български национални танци в АМТИИ – Пловдив, хореограф в двата сезона на,,Танцувай с мен “ в,,Шоуто на Слави “ – BTV през 2006 и 2007 година ; Най-добрите реализатори и създатели ще получат атрактивни парични и предметни награди – гранд при, златни, сребърни и бронзови медали, грамоти и плакети. Предвидени са и специфични награди като снимане на видео клип, реализация на авторски план, аудио запис, присъединяване във фестивалите на Продуцентска къща „ ЕНИ филм “, стипендии и др.  Наградата на публиката се дефинира от харесванията на страницата на състезанието във Facebook: https://www.facebook.com/OnlineFestivalEFest. Специални оценки ще има за най-активните преподаватели. В рамките на третия сезон на E-Fest ще се проведат и голям брой състезания, игри и провокации с награди за участниците и публиката.

Конкурсът E-Fest набира все по-голяма известност. В него досега са взели присъединяване над 1000 самостоятелни реализатори и групи. Раздадени са награди за над 10 000 лв.. В журито на състезанието в предходни издания са били изтъкнати фолклористи и реализатори на национална музика, измежду които Бинка Добрева, Елица Тодорова, Александър Александров-Алекс, фолклористът Милчо Георгиев.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР