Започна срещата между премиера Бойко Борисов и президента на Русия

...
Започна срещата между премиера Бойко Борисов и президента на Русия
Коментари Харесай

Срещата Борисов - Путин: Ето първите думи на домакина и гостите

Започна срещата сред премиера Бойко Борисов и президента на Русия Владимир Путин, оповестява. Очаква се двамата да обсъдят по-нататъшното съдействие сред България и Русия в региона на стопанската система, енергетиката и туризма, както и настоящи интернационалните въпроси, написа Пик.

Ето какво са си споделили двамата при започване на срещата:

В.Путин: Уважаеми господин премиер-министър! Уважаеми сътрудници, другари! Позволете ми сърдечно да ви поздравявам в Москва. 

Много се веселя, че след много дълго спиране вие откликнахте на нашата покана и дойдохте при нас. Неотдавна имах удоволствието да приема в Русия президента на България. Надявам се, че и вашата аудиенция в Русия, нашите срещи и договаряния, вашите договаряния в държавното управление на Руската федерация, ще основат положителни условия за понататъшното развиване на нашите връзки по много посоки, в това число стопанската система, политическите контакти, сферата на културата и и филантропичната област.

Неотдавна ние отбелязахме 140-годишнитата от освобождението на България от Османского робство и Деня на славянската книжовност и култура – всичко, което духовно ни свързва доста тясно и ни сплотява. Много се веселя да ви видя. Добре пристигнали.

Надявам се да реализираме прогрес по някои тематики, а други да обсъдим, уточни министър председателят Бойко Борисов. Той благодари на Путин за опцията да посети Москва, като посочи, че преди този момент са омбеняли мисли по телефона. 

Русия постоянно е имала своето въздействие върху хората и района и е хубаво да знаете какво предвиждаме с Европейската комисия в региона на инфраструктурата, добави Борисов. Премиерът пожела на Путин триумф в провеждането на международното състезание по футбол и е споделил, че по време на шампионата Москва ще стане столица на мира. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР