Започна срещата между парламентарните групи на БСП и ГЕРБ-СДС. Разговорите

...
Започна срещата между парламентарните групи на БСП и ГЕРБ-СДС. Разговорите
Коментари Харесай

Нинова на срещата с ГЕРБ: Времето за бюджетната процедура тече, а още дори няма преговори за правителство

Започна срещата сред парламентарните групи на Българска социалистическа партия и ГЕРБ-СДС. Разговорите са отдадени на бюджета за 2023 година Преговорите се водят от ръководителите на двете ПГ - Корнелия Нинова и Десислава Атанасова.

" Времето за бюджетната процедура тече, а още даже няма договаряния за сформиране на държавно управление. Затова ние сме загрижени какво ще се случи следващата година с стопанската система, с семействата и със фамилиите ", означи при започване на срещата Нинова. " Ние имаме разлики с вас, само че може би ще намерим допирни точки. Знаем, че ГЕРБ избира да се удължи действието на бюджета за 2022. Ние обаче считаме, че това би означавало заледяване на приходите при увеличаващите се цени. Затова ние желаеме да внесем оферти в обществените области ", изясни пред ГЕРБ водачът на левицата. " Няма да си играем на популисти, макар, че господин Борисов към този момент сподели, че е подготвен да одобри предложенията на Българска социалистическа партия. Той го играе положителният Дядо Мраз, само че въпреки всичко дано ние да приказваме съществено и професионално какво можем и какво не можем да създадем ", добави тя, представена от Dariknews.bg.

На срещата се чака да бъдат коментирани най-важните цели на двете партии свързани с държавния бюджет за идната година. Вероятно ще се търси консенсус върху това по какъв метод би трябвало да бъде построен бюджета, тъй че да е допустимо най-хубав в икономическо отношение, да успее да подкрепи на българските жители във времена на рецесии и в същото време да няма висок недостиг.

Българска социалистическа партия към този момент реализира среща с Политическа партия, като след диалозите и двете партии стигнаха до консенсус по макроикономическите индикатори.

“В четворната коалиция по време на кабинета Петков не е имало разлики във връзка икономическата политика в страната, по тази причина и в този момент диалозите за консенсусни ”, сподели Румен Гечев от Българска социалистическа партия по време на срещата.

В края на диалозите Кирил Петков заключи целите по този начин: Нов бюджет, консенсус, че политическите диспути за основаване на държавни управления не са свързани с диалозите за бюджет, общо мнение, че дефицитът не би трябвало да излиза от рамките на естественото, само че все пак обществените политики да бъдат осъществени.

Българска социалистическа партия започва срещи с парламентарно показаните партии по отношение на бюджета откакто служебния кабинет съобщи, че ще внесе предложение за удължение на настоящия настоящ до април 2023 година Според Нинова би трябвало да има нов бюджет, тъй като в случай че се удължи остарелият средствата по обществената политика ще бъдат незадоволителни.
Коментирай
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР