Започна снабдяването с противогрипни ваксини на общопрактикуващите лекари в Пазарджишко,

...
Започна снабдяването с противогрипни ваксини на общопрактикуващите лекари в Пазарджишко,
Коментари Харесай

Снабдяват с противогрипни ваксини личните лекари в Пазарджишко

Започна снабдяването с противогрипни ваксини на общопрактикуващите лекари в Пазарджишко, осведомят от Регионалната здравна ревизия. До петък, 14 октомври, всички персонални лекари, подали поръчките си, ще бъдат снабдени със съответните количества, по информация на Министерство на здравеопазването.

Ваксините са обезпечени по Национална стратегия за възстановяване на ваксинопрофилактиката на сезонния грип 2019-2022 година Тази година, в границите на програмата са обезпечени 190 хиляди дози, като имунизация може да си направи всеки български жител на и над 65 години.

Медикаментите са ориентирани против четири варианта - по два от групите А и В, които се чака да циркулират в идния сезон.

Целта на Програмата е понижаване на заболеваемостта и смъртността от сезонен грип и от затрудненията, свързани с него, посредством повишение на имунизационния обсег при възрастните лица на и над 65 години. Целева група на Националната стратегия са най-уязвимите – а точно лицата в преклонна възраст, при които тежкото протичане и затруднения понижават до 60%, а смъртните случаи – до 80%.

Имунизацията против ковид няма общо с тази против грип - разяснява се в известието. Става дума за разнообразни ваксини против разнообразни вируси. Противогрипни ваксини се оферират и в аптечната мрежа, като тази година за аптеките са планувани близо 110 хиляди ваксини.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР