Започна сезонът на съборите / сборовете / панаирите, както наричат

...
Започна сезонът на съборите / сборовете / панаирите, както наричат
Коментари Харесай

Как се яде захарен памук без омазване и защо да мием зъбите 20 мин. след хапване на сладко - slava.bg

Започна сезонът на съборите / сборовете / панаирите, както назовават земляческите срещи в другите краища на България. Един от наложителните атрибути на тези празници са сергиите за захарен памук. Ядат го освен децата, само че и доста възрастни, изключително предполагащи, че какъвто е въздушен, е надали не без калории.

Да, но не!

В взаимозависимост от размера, захарният памук съдържа от 15 до 50 грама захар. Последното количество е колкото в цялостен шоколад и е 2 пъти повече от целесъобразната целодневна доза наслада съгласно стандартите на Световната здравна организация.

Да не се плашим чак с диабет, само че сигурно захарността в храните мощно се вреди на зъбите поради разграждащите емайла киселини.

Зъболекарите предлагат следния лайфхак:

За да неутрализирате този резултат, до 20 минути – най-много половин час, откакто сте яли нещо сладко – все едно дали захарен памук, сладолед, шоколад, крем карамел, измийте си зъбите грижливо. Но не повече от 3 пъти дневно. Сигурно помните различен наш лайфхак – в случай че не можете без десерти, не яжте повече от един път на ден от тях.

Последните кулинарни трендове вършат същински чудеса със захарния памук. Освен, че го багрят във всички цветове на дъгата, го сервират във формата на букет, торта, колбас, дори пица. Лекотата и въздушността не се трансформират от тази смяна на формата и нюанса, само че и вредата също.

Хит е изпълването на чашите за коктейли със сладката вата, след което барманът пред очите ви я залива с фреш от супер яркоцветен и потребен плод – за секунди от памука не остава нищо, само че образният резултат при наблюдение по какъв начин ненадейно спихва, е ефектен.

И един лайфхак за край. Знаете по какъв начин се научихме, с цел да не се омазваме със сладолед, да го изгребваме с дребни лъжички, все едно дали е запълнен в кофичка или във фунийка. Специалистите измислиха сходно помощно средство и при яденето на захарен памук.

Първо обясняваме за какво?

Колкото повече ближете пръстите си, толкоз повече се омазвате, тъй като толкоз повече захарта от памука полепва по тях. Типичното: „ колкото повече, толкоз повече” на Мечо Пух.

Затова измислиха нещо от вида на пинсети – пластмасови щипки, с които си вземаме по малко захарен памук и не омазваме задачите си пръсти и ръце – ядем изтънчено, съгласно протокола, елегантно и хигиенично.

...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР