Започна се със социологическите проучвания. Какви са нагласите на българите

...
Започна се със социологическите проучвания. Какви са нагласите на българите
Коментари Харесай

При предсрочни избори: ГЕРБ води само с един процент на Има такъв народ

 Започна се със социологическите изследвания. Какви са настройките на българите за предварителни избори? И какъв брой хора биха дали своя избор, в случай че новите избори са през лятото? Отговорите на тези въпроси дава изследване е финансирано и осъществено взаимно от bTV и " Маркет линкс ". Проведено е измежду 1053 лица над 18 година в страната в интервала 16 - 23 април 2021 година по методите на пряко-лично изявление и онлайн анкета.

ГЕРБ биха получили към 21,1% от гласовете, а " ИТН " към 20,3%. Българска социалистическа партия са трета политическа мощ със 16,5, следвани от " Демократична България " с 11,9%, Движение за права и свободи и " Изправи се, мутри вън ".

В момента има висока политизация на обществото, а доверието в новия парламент е два пъти по-високо от това към остарелия.

" Наблюдаваме политически оптимизъм, хората са дали своя глас и имат чувство, че са показани политически ", споделя социологът Добромир Живков, който обаче отбелязва, че данните са преди депутатите да неодобряват своето съвещание в сряда.

Проучването финансирано и осъществено взаимно от bTV и " Маркет линкс " извършено измежду 1053 лица над 18 година в страната в интервала 16 - 23 април 2021 година по методите на пряко-лично изявление и онлайн анкета.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР