Започна ремонтът на Шишковата градина във Варна, научи репортер на

...
Започна ремонтът на Шишковата градина във Варна, научи репортер на
Коментари Харесай

Община Варна със странен проект: 1,3 млн. за ремонт на чешма и 100 метра велоалея

Започна ремонтът на Шишковата градина във Варна, научи кореспондент на Actualno.com. В момента ул. „ Михаил Колони “ и по-точно частта сред кръговото кръстовище на площад „ Екзарх Йосиф “ и бул. „ Княз Борис I “, е затворена за придвижване . Проектът на емблематичното място за морската ни столица е на стойност от над 1,3 млн. лева С тази голяма сума се планува ремонт на чешмата с минерална вода и създаване на велоалея, която ще е дълга единствено към 100 метра .
Живущите в региона към този момент показаха своито терзание и неодобрение от това, че никой не се е допитал до тяхното мнение .
" Затвориха достъпа до домовете ни без да обяснят за какво. Нямаме право на глас! ", разясняват те.
Според варненци този безразсъден план е единствено с цел да бъдат усвоени едни пари .
Варненският проектант Жулиан Начев, който е началник на проектанския екип, показа в ефира на Радио Варна, че кръговото кръстовище на Шишковата градинка ще има велоалея, която ще се спуска по ул. " Михаил Колони " към Морската градина. В момента в тази част на ул.”Колони” са начертани паркоместа към синята зона, които ще бъдат преобразувани в двупосочна велоалея. Засега други подходи към велоалеята не са планувани , заради неналичието на идея за построяването й от страна на общината.
Гражданите обаче се тормозят за сигурността на постройките , защото огромна част са остарели и не е ясно какво би се случило с основите им поради престоящото прокопаване.
" Всички виждаме какво е качеството на ремонтите във Варна. Няма по какъв начин да не се тормозим за сигурността си . Идват, затварят ти улицата и няма нито разискване, нито нищо. Все едно сме някакви крепостни селяни ", допълват варненци и декларират, че изрично ще се опълчват на плана.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР