Започна ремонтът на минералната чешма "Сондата" в село Градец. Организатор

...
Започна ремонтът на минералната чешма "Сондата" в село Градец. Организатор
Коментари Харесай

Ремонтират минералната чешма Сондата в Градец

Започна ремонтът на минералната чешма "Сондата " в село Градец. Организатор на ремонта е кметството, а в почистването и възобновяване на чешмата се включват доста доброволци, като са направени са парични и материални дарения, сподели кметът на селото Илия Томов.
"Решихме да създадем ремонт, с непринуден труд доста хора са взели участие, водата е минерална и е от извор "Сондата ", на който е изработен сондаж през 1960 година. Търсен е петрол и на 561 м излиза минералната вода. Тя е 34 градуса, с лечебни свойства като тази във Вършец. Моята концепция беше да създадем ремонт на чешмата, а пролетта, имам уверението на доктор Ценков, кмета на община Видин, че пролетта изворът ще бъде даден на концесия ", добави още той.
Чешмата "Сондата " е издигната през 2005 година, благодарение на регионалната администрация.
Идеята на кмета на Градец Илия Томов да се резервира минералната чешма "Сондата ", край минералния извор да се направи цех за бутилиране на минерална вода, от втория сондаж - да се бутилира трапезна вода и да се построи балнеосанаториум, който да употребява минералната вода и издигнатия в миналото басейн на стадиона в селото.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР