Започна раздаването на ваксини на Пфайзер и Модерна и на

...
Започна раздаването на ваксини на Пфайзер и Модерна и на
Коментари Харесай

За първи път раздават РНК ваксини на личните лекари

Започна раздаването на ваксини на Пфайзер и Модерна и на персоналните лекари. Досега на тях се даваха единствено от препарата на АстраЗенека.

Пред Столичната РЗИ се изви опашка. Снощи персоналните лекари са осведомени посредством имейл, че през днешния ден към този момент могат да отидат на място, с цел да вземат и от трите типа ваксини.

Няма ограничавания за количествата, които желаят да вземат от АстраЗенека, само че от препарата на Модерна и Пфайзер ще получат единствено по 2 флакона или общо 32 дози. Медиците разясниха, че те са извънредно незадоволителни.

" Ваксината на Пфайзер съдържа по 6 дози във флакон, а тази на Модерна - по 10 ", изясни Ирина Гайтаневска от столичната РЗИ.

От РЗИ чакат идната седмица фамилните лекари още веднъж да получат РНК ваксини.

Очаква се всеобщата имунизация на хората над 65 години и всички с хронични болести над 45 години да стартира до края на седмицата. Решението е взето на съвещание на Националния имунизационен щаб.

В Бургас процесът започва от през днешния ден. Личните лекари получават РНК ваксини за имунизация на хората от четвъртата фаза. А огромните лечебни заведения, в които има по няколко пункта за имунизация, ще би трябвало да обособят по един особено за хората от предпочитаните групи в четвъртата фаза. Целта е те да имат достъп до ваксина без авансово записан час в електронната система.

Всички общопрактикуващи лекари на територията на региона разполагат с ваксина AstraZeneca и РНК ваксина за записаните пациенти от тяхната пациентска листа - лица над 65 години с хронични болести, оповестиха от РЗИ - Бургас.

За всички възрастни хора над 80 годишна възраст (41-ви и под 41-ви набор) са обезпечени коридори за имунизиране с AstraZeneca и РНК ваксина в следните лечебни заведения: МБАЛ Карнобат, ДКЦ 1, ДКЦ 2, МДЦ Вива, МЦ 2, МЦ Бургасмед, МЦ-ОМЦ Царево, МЦ Поморие, МЦ Айтос и МЦ Руен в работното време на съответното лечебно заведение.

Продължава да действа " зелен кулоар " за искащите да се ваксинират с Astra Zeneca.

=
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР