Започна разчистване на Троянския проход - път II-35 Троян -

...
Започна разчистване на Троянския проход - път II-35 Троян -
Коментари Харесай

Преспите в Троянския проход достигат 1,5 м, започва разчистване

Започна почистване на Троянския проход - път II-35 Троян - Кърнаре, който е затворен за придвижване за всички моторни транспортни средства след интензивните снеговалежи и бурните ветрове през последната седмица, оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ).

7 снегопочистващи машини - роторни и комбинирани снегорини, багери и фадрома, разчистват трасето от снегонавяванията в най-високия старопланински проход. На места преспите доближават до метър и половина . Екипите на пътноподдържащите компании работят мобилизирано, с цел да се възвърне допустимо най-бързо придвижването в прохода, който е най-пряката връзка на Северна централна България, в това число Плевен, Ловеч и Троян, с Южна България. Ако няма нови снеговалежи, в идващите дни се чака придвижването да бъде възобновено за моторни транспортни средства до 12 тона.

Освен това поетапно се лимитира придвижването при двата тунела н а " Южния пътен възел " на пътя сред Полски Тръмбеш и Велико Търново заради разчистване на ледени висулки. От АПИ прозовават водачите да се движат с нараснало внимание. Трафикът се контролира от сигналисти и " Пътна полиция ".
 150 снегорина чистят пътищата в страната
150 снегорина чистят пътищата в страната

Ограничено е придвижването на транспортни средства през " Троянския " проход
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР