Започна разчистване на опожарения храм Възнесение Господне в квартал Заножене

...
Започна разчистване на опожарения храм Възнесение Господне в квартал Заножене
Коментари Харесай

Дарителска кампания набира средства за ремонт на опожарения храм във Вършец /снимки/

Започна почистване на опожарения храм " Възнесение Господне " в квартал " Заножене " във Вършец от останките в резултат на пожара, разразил се през април тази година.



Паралелно с това тече дарителска акция за набиране на средства за възобновяване му. 150-годишната черква пострада съществено тогава - погубен е покривът и вътрешното обзавеждане. Благородното дело по разчистването е по самодейност на Църковното настоятелство и Община Вършец. Разчистването се управлява от архимандрит Антим - протосингел на Видинската Митрополия и отец Любомир - енорийски духовник в храм " Възнесение Господне ". От Общината осигуриха специфична група на БКС. От общинската администрация е обезпечен и работен план за възобновяване на храма.
В Народно читалище „ Пробуда 1934 " се организира среща на Църковното настоятелство с жителите на квартала във връзка със събраните досега средства за възобновяване на храма. Беше изработен доклад за събраните средства от дарения досега и подхванатите дейности за възобновяване на храма. Видинският митрополит Даниил, който участва на срещата, благодари на всички доброволци, присъединили се в разчистването на храма. Той акцентира, че това е първата и най-важна стъпка към възобновяване му. До момента са събрани 30 000 лева от дарения. Толкова ще даде и Видинската митрополия от личните си средства. С тази сума ще може да се покрие храмът, с цел да бъде непокътнат от метеорологичните условия през зимния интервал. Стана ясно, че Вътко Маринов е поел уговорката да подари нужния дървения материал за покривната структура. Общата стойност за възобновяване на храма " Възнесение Господне " след пожара е 190 883 лева
Сметката, открита от Църковното настоятелство към храма в кв. " Заножене ", град Вършец, за събиране на дарения е:
BG36UBBS80021045409350 във валута BGN
BIC код: UBBSBGSF
ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРСКА БАНКА АД
Титуляр: ЦЪРКВА ВЪЗНЕСЕНИЕ ГОСПОДНЕ
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР