Враца ще отбележи 116-та годишнина от Независимостта на България с

...
Враца ще отбележи 116-та годишнина от Независимостта на България с
Коментари Харесай

Враца отбелязва Независимостта на България с богата програма

Враца ще означи 116-та годишнина от Независимостта на България с гала и историческа атракция – трен с парен локомотив и царски вагони.
Честванията стартират в 11:00 часа на 22 септември /неделя/, когато на централния площад ще се организира тържествена гала с присъединяване на представителни роти на Военно формирование 54 990, духов оркестър при НЧ „ Развитие – 1869 “, Ансамбъл за национални песни и танци, както и ученици на ДГ „ Европейчета “ и СУ „ Козма Тричков “. 
По време на церемонията бъде отслужен молебен от Врачанска митрополия, а в символ на благодарност, пред паметника на Христо Ботев, ще бъдат поднесени венци и цветя.
В празничния ден за жителите и гостите на града ще бъдат пресъздадени моменти от оповестяването на Независимостта при княз Фердинанд I. 
Акцент в програмата е идването на ретро трен с парен локомотив и царски вагони. 
От 14:30 до 16:30 часа атрактивната комбинация ще бъде на ЖП гарата в града, като след възстановката на Народно събрание “Единение ”, всички присъстващи ще имат опцията да прегледат царския вагон, който в предишното е бил предопределен за пътувания на Цар Борис III и неговото семейство.
Очакваме Ви! Нека дружно отбележим Независимостта на България!
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР