С тържество на градския площад на 22 септември 2024 г.

...
С тържество на градския площад на 22 септември 2024 г.
Коментари Харесай

Празнична програма, велосъстезание и атракционен влак с парен локомотив за Деня на Независимостта в Мездра

С празненство на градския площад на 22 септември 2024 година (неделя) от 10:00 часа в Мездра ще бъде маркирана 116-ата годишнина от провъзгласяването на Независимостта на България. 
Празникът ще бъде открит с обред за издигане на знамената на Република България, на Европейския съюз и на Община Мездра. Приветствие към поданството ще насочи кметът на общината Иван Аспарухов. Тематична стратегия ще изнесат Вокална група при ОУ ‚Христо Ботев “ с живописен началник Анета Петкова, рецитатори от Детска школа за художествено слово с живописен началник Юли Пухалски и Ансамбъл „ Мездра “ с живописен началник и хореограф Мирослав Аспарухов към НЧ „ Просвета 1925 “. 
От 10:30 часа във връзка Европейския ден без коли ще се организира обичайното съревнование за майсторско ръководство на велосипед за възпитаници от І до VІІ клас. Класиралите се на първите три места в обособените възрастови групи ще получат медали и грамоти. Ще бъде разиграна и лотария с голям брой атрактивни награди, обезпечени от Община Мездра, в която ще се включат всички участници в надпреварата. Голямата премия е велосипед. 
В 12:52 часа на жп гара Мездра ще дойде влакова комбинация, теглена от парен локомотив. Атракционното пътешестване по маршрут гара София Север - Враца - София Север е проведено от БДЖ, взаимно със Сдружение „ Обединени Балкани “ и Национален съюз „ Единение “, във връзка 116-ата годишнина от оповестяване на българската самостоятелност. 
Към състава на атракционния трен ще бъдат включени четири пътнически седящи вагона и един вагон салонен вид от „ Корона експрес “, който в предишното е бил предопределен за формалните пътувания на Цар Борис III и неговото семейство. По време на престоя на влака на гара Мездра искащите ще имат опция да прегледат царския вагон. 
Композицията ще замине от гара Мездра в 14:07 часа, а на връщане ще спре още веднъж на гара Мездра в 16:47 часа. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР