Започна протестът в подкрепа на Желяз Андреев, чието екстрадиране беше

...
Започна протестът в подкрепа на Желяз Андреев, чието екстрадиране беше
Коментари Харесай

Желяз с усмивка на протеста пред Съдебната палата: Радостен съм, че...

Започна митингът в поддръжка на Желяз Андреев, чието изгонване беше поискано от Съединени американски щати, предава " Канал3 ".
" Изключително съм щастлив от този публичен отзив, който се дава на този случай. В тази обстановка може да изпадне всеки млад българин, който е решил да остане в България и тук да построява кариера и семейство. Подкрепата на тези хора не е единствено за мен, тя е за децата, за околните и за хората, които биха могли да изпаднат в тази обстановка ", сподели Желяз.
" Днес имахме среща с омбудсмана госпожа Манолова. Срещата протече ползотворно съгласно мен. До момента българските институции в действителност нямаше какво да създадат, защото още предходната година се свързахме с три от тях – с Министерство на външните работи, с омбудсмана на България и с президентството, надлежно отговорите от тях бяха, че откакто към момента няма искане за изгонване на българин, те няма какво да създадат. Това искане към този момент е реалност и съм признателен на институциите, че съумяха да се задействат толкоз бързо ", добиви българинът, който беше пожелан от Вашингтон ", описа той.
" Със смесени усеща съм. Разбирам каква е действителната обстановка, разбирам, че решението на съда от през вчерашния ден е една дребна победа към по-голямата победа, към която уповавам се всички се стремим, само че в същото време поддръжката на хората, на фамилията, на околните, на приятелите и на всички хора, за които даже не съм чувал, само че въпреки всичко ме поддържат, ми дава кураж, че в действителност ще остана тук.
" Дори да сте в изпитателен период в някоя компания, вие може да се окажете в същата обстановка ", заключи Желяз.
Приятелката на Желяз Милена също е обезпокоена, че може да се окаже в същата обстановка.
" Исканията ни са да се чуе това освен в границите на нашата страна. Да ни чуят институциите, което към този момент се случи, тъй като от тях зависи генералната смяна и се надяваме, че хората, от които тя зависи, да ни чуят след тези митинги ", сподели Милена.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР