Започна прием на проектни предложения по три компенсаторни мерки от

...
Започна прием на проектни предложения по три компенсаторни мерки от
Коментари Харесай

Държавата ще компенсира рибарите заради войната в Украйна

Започна банкет на планови оферти по три обезщетителни ограничения от Програмата за морско дело и риболовство (ПМДР) 2014-2020 година Операторите в бранша ще бъдат обезщетени за нарасналите цени в следствие от войната в Украйна, за ограничение на пазарните разтърсвания и въздействието им върху риболовните действия, веригата на доставки и продуктите от лов на риба и аквакултури.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9540
Общият финансов запас по трите ограничения възлиза на 13,19 млн. лв.. Максималната стойност на безвъзмездната финансова помощ е 400 хиляди лв. за всеки претендент от съответния подсектор, в който има активност. С цел средствата да доближат до операторите в най-кратък период, за изчислението на обезщетенията Управляващият орган на ПМДР вкарва разноски под формата на плоска ставка. Този елементарен и банален способ ще разреши на повече предприятия да получат обезщетения по трите изключителни ограничения.

Операторите в подсектор „ Риболов “ могат да аплайват за отплата за гориво, в подсектор „ Аквакултури “ – за фураж и гориво, а представителите на подсектор „ Преработка “ – за първични материали (риба и рибни продукти) и гориво. Крайният период за подаване на планови оферти по всички ограничения е до 17:00 ч. на 26 май 2023 година

Повече информация за реда и изискванията за кандидатстване може да бъде открита на интернет страницата на ПМДР 2014-2020 година -, както и в ИСУН 2020.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР