Започна премахването на незаконните постройки в парк Росенец до лятната

...
Започна премахването на незаконните постройки в парк Росенец до лятната
Коментари Харесай

Започна премахването на незаконните постройки на Росенец


Започна премахването на противозаконните постройки в парк Росенец до лятната резиденция на Ахмед Доган. Това се случва, откакто регионалният шеф на Бургас Пламен Янев откри реализатор с непосредствено възлагане на част от дейностите. Той е взел това решение, откакто на оповестените няколко публични поръчки не се е явил нито един претендент, съобщи кореспондентът на БГНЕС.

Законът за публичните поръчки дава опция за непосредствено възлагане на дейностите с предмет „ строителство “ до 50 000 лева Днес беше отстранен металният павилион, употребен от защитата. След всеобщите митинги на „ Росенец” през 2020 година Община Бургас назначи инспекция, която потвърди нелегално строителство, само че не съумя да откри притежателя на постройките.

„ Остава да бъде отстранена огромната, триетажна постройка. Ясно, че няма по какъв начин да я премахнем с остатъка от тези 50 000 лева В момента търсим разновидности да се извършат най-малко част от дейностите и да не оставим рискова постройка през зимния сезон. Отпуснатата сума беше над 160 000 лева, а сега търсим разновидности да осъществим до 50 000 лева До 15 декември каквото успеем да създадем, след което връщаме остатъка от сумата в бюджета на страната и от 1 януари стартираме наново”, съобщи за БГНЕС регионалният шеф Пламен Янев.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР