Започна празникът на родопското чеверме в Златоград. Това написа на

...
Започна празникът на родопското чеверме в Златоград. Това написа на
Коментари Харесай

Цветанов: Европейската солидарност ни даде възможност да станем част от голямото европейско семейство

Започна празникът на родопското чеверме в Златоград. Това написа на персоналната си страница във Facebook зам.-председателят на ГЕРБ и ръководител на предизборния щаб на партията Цветан Цветанов.

" По-рано в достоверно аранжирани дворове се подготвиха обичайни локални ястия, а майстори завъртяха 150 чевермета. Събитието бе намерено публично с музикално шествие на 111 каба гайди.

По традиция всички присъстващи на празника на родопското чеверме сме облечени с национални носии. Заедно с мен в Златоград са претендентът за евродепутат от ГЕРБ Марин Захариев, националният представител доктор Красимир Събев, регионалният координатор на ГЕРБ и кмет на Смолян Николай Мелемов и регионалният шеф Недялко Славов. Тук е и ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева ", се споделя още в поста на политика.

По-късно той пусна още един пост във връзка празника на чевермето в Злагоград:

" Европа поддържа България да съхранява своята еднаквост. Златоград е образец за това - тук всяка година гостите и хората, носещи национални носии - се усилват. Градът от ден на ден се възприема като перлата в Родопите, където всеки може да се зареди с положителна сила. Това заявих през днешния ден по време на шестия подред празник на златоградското чеверме и гайдарското надсвирване.

Споделих, че до момента в който през вчерашния ден и през днешния ден съм следил подготовката за празника и прииждащите хора от цялата страна - за следващ път съм се убедил, че българите усърдно съхраняват традициите си и желаят да опознаят родината ни колкото може повече. Подчертах, че европейската взаимност ни дава всички благоприятни условия да бъдем част от огромното европейско семейство, само че запазвайки същността си като нация със своите обичай, просвета, традиции, обичаи. Тя ни дава и разцвет. Като позитивен образец в тази тенденция дадох всички кметове от Смолянска област, които съумяха да се възползват оптимално от солидарността, с цел да подобрят инфраструктурата и средата за живеене на своите съграждани.

cvetanov_zlat_cheverme.jpg

„ За следващ път се увещавам, че няма по-красива от Родопа планина, няма по-самобитни обичаи от нашите, няма по-истински хора от родопчаните. В Златоград се наложи един нов жанр на ръководство, а за няколко мандата на кмета Янчев хората видяха и усетиха изгодите от Европейски Съюз посредством вложените европейски средства в разнообразни планове “, разяснява претендентът за евродепутат Марин Захариев. /faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР