Започна Празникът на малината в Берковица, научи BulNews. Събитието е традиционно

...
Започна Празникът на малината в Берковица, научи BulNews.
Събитието е традиционно
Коментари Харесай

Започна Празникът на малината в Берковица

Започна Празникът на малината в Берковица, научи BulNews. Събитието е обичайно за града под Ком и се организира в сърцето на Берковския Балкан - на поляните пред хижа " Ком " нова в местността " Горна кория ". От през вчерашния ден до на следващия ден - 13 август, се събират туристи ветерани от Берковица и цялата страна, с цел да почетат емблематичния горски плод, възпят от Вазов.
Празникът се организира за 31 път и е реверанс пред природата, планината и малините – знаците на Берковица. Винаги се организира през втората седмица на месец август, когато дивите горски плодове са узрели и се намират в обилие в Берковския Балкан. Събитието се провежда от Клуба на туристите ветерани в Берковица и се реализира с финансовата поддръжка на Община Берковица.
Снощи с лагерен огън и стратегия с присъединяване на духов оркестър " Здравец " - Берковица и певческа група към Клуба на туристите ветерани бе обещано начало на празничните дни.
Днес от 8 часа са се били организирали туристически походи с друга степен на компликация - до връх Ком, до Щърковица и до остарялата хижа " Ком ". От 19.00 ч. още веднъж ще има музикална стратегия в салона на хижа " Ком " – нова.
13 август 2023 година (неделя) е ден за къси разходки и тръгване от трите хижи в Берковския Балкан. 
Отбелязването на празника е и в чест на националния стихотворец Иван Вазов, който се счита за основоположник на туристическото придвижване в Берковица. Той е и създател на емблематичната поема " Малинарка ", превърната по-късно в ария и станала мълчалив химн на Берковица. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР