Започна поредното издание на традиционния Мартенски театрален маратон в Пазарджик,

...
Започна поредното издание на традиционния Мартенски театрален маратон в Пазарджик,
Коментари Харесай

Започна новият Мартенски театрален маратон в Пазарджик

Започна следващото издание на обичайния Мартенски сценичен маратон в Пазарджик, проведен от Младежкия дом в града. Откриването на събитието беше нощес с монодрамата „ Виктория “ под авторството и режисурата на Йордан Славейков. Представлението е с номинации за “Икар ” 2023 в категория “съвременен драматургичен текст ” и “Аскеер ” 2023 в категория “моноспектакъл ”.

На 15 март за първи път в Пазарджик ще гостува ИмПро шоу. Актьорите от ХаХаХа ИмПро спектакъл ще показват извънредно сполучливия формат, в който публиката се потапя за извънредно малко време в разнообразни занимателни обстановки. Участието на феновете е непрекъснато и наложително. В импро театъра няма сюжет и авансово заложени функции.

„ Аз ли съм или не съм “ е театър за споделеното безмълвие, който, посредством изпепеляващите звуци на поезията на Борис Христов и Валери Петров, ще се опита да напомни нежността, която сме изгубили, за трепетите и очакванията, за болката, която мъчно споделяме, за изчезналия полет на душите ни, за сълзите, които от дълго време са пресъхнали. Режисьорът Мариан Бозуков събира две ярки актриси от Родопския трагичен спектакъл и прохождащи млади артисти. Участието на спектакъла в Мартенски сценичен маратон е премия на Младежки дом, която директорката Инна Церовска връчи на първия сценичен фестивал в Раковски „ Магията на живата сцена “, състоял се през октомври 2023 година Публиката ще може да го види на 20 март.

Последното зрелище в програмата на Мартенски сценичен маратон ще се играе в Световния ден на театъра - 27 март. Танцовият социално-ангажиран спектакъл е част от плана „ Животът - действителност - риалити “ по Програма РА14 „ Културно Младежки дом - Пазарджик предприемачество, завещание и съдействие “, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 година от фондация „ Невиждан спектакъл “ с сътрудник Младежки дом – Пазарджик.

Представлението включва норвежки и български актьори, незрящи артисти и слага на фокус емпатията. Постановката е на проф. Велимир Велев, който дългогодишно работи с незрящи лица в областта на театъра.

За всички спектакли е нужна е предварителна резервация. Входът е с дарителска кутия. Събраните средства образуват Наградата на публиката, предопределена за една от младежките театрални трупи в Младежки сценичен фестивал „ Океан от обич “. Тази година фестивалът ще се организира от 29 март до 1 април.

Мартенският сценичен маратон се осъществя с поддръжката на Община Пазарджик.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР