Започна поетапното зарибяване на река Девинска днес. В 8:30 часа

...
Започна поетапното зарибяване на река Девинска днес. В 8:30 часа
Коментари Харесай

Започна поетапното зарибяване на река Девинска след разлива


Започна поетапното зарибяване на река Девинска през днешния ден. В 8:30 часа тази заран над 500 броя (над 100 кг.) балканска пъстърва бяха пуснати във водите на градската част на река Девинска. С това зоната „ Хвани-пусни “ още веднъж е отворена за феновете на спортния лов на риба. Това е първият стадий от плануваното зарибяване, като на идващ стадий се планува в реката да бъде пусната още 200 кг. риба.

Екипът на „ Девин “ ЕАД взе участие в подготовката на реката за процеса и в следенето на положението на водите с оглед годността за зарибяване и обезпечава финансирането на акцията. Продължаваме дейна работа с всички институции-партньори – Регионална инспекция за опазване на околната среда – Смолян, Община Девин и СЛР „ Ловно-рибарско сдружение “ – гр. Девин. Все още се чакат резултатите от стартиралите вътрешни и външни инспекции за аргументите и вредите.

Припомняме, че компанията за бутилиране на вода „ Девин ” излезе със мнение откакто в петък стана ясно, че има замърсяване на река Девинска и стотици измрели риби в нея. Както TrafficNews писа на място бяха от ловно-рибарското  сдружение, което  първи забелязали за казуса. Проверка бе направена и от РИСОВ – Смолян. Те  установяваха, че повода за замърсяването е замяна на помпи, в резултат на което отпадъчните води от активността на предприятието не се изпомпват до канализационната мрежа на град Девин.
Прочетете още
От компанията обявиха, че са взели незабавни дейности за отстраняването на повредата в петък и същата е отстранена навреме.

Прокуратурата в Смолян пък образува досъдебно произвеждане поради замърсяването на реката, което се случи преди дни. Заради погрешно заустване на тръба, течности от завода за бутилиране на минерална вода „ Девин “ бе позволен разлив. Това аргументи измиране на част от популацията на пъстърва в риболовния сектор.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР