Започна поетапното възстановяване на дейността в трите фабрики за спиртни

...
Започна поетапното възстановяване на дейността в трите фабрики за спиртни
Коментари Харесай

Започна поетапното възстановяване на дейността в трите фабрики на Миню Стайков

Започна поетапното възобновяване на активността в трите заводи за спиртни питиета, благосъстоятелност на задържания притежател на " Винпром Карнобат " Миню Стайков. От Агенция " Митници " са премахнали пломбите на двата запечатани данъчни склада.

Все още запечатани остават инсталацията и кранът, за които има подозрения, че оттова може да се е източвал незаконно етилов алкохол, сподели административният шеф на компанията Йовко Йовков: 

" Той не работи. Той стои затворен, тъй като при отварянето му, както доста пъти споделих, има заплаха, в случай че не сработи системата за сигурност на инсталацията, да се получи гърмеж, в случай че този кран се отвори, се понижа херметичността и системата не може да работи и така нататък, и така нататък. Този кран е съществувал, само че не се е отварял по време на работа. Това желая да кажа ".

Възстановяването на производството е муден развой, сподели още Йовков: 

" Производството на дестилации ще стартира от на следващия ден вечер някъде, а производството на алкохол ще отнеме повече време. Нормалното произвеждане на алкохол ще стартира след към 10-15 дни, тъй като там вредите са по-големи ".

Въпреки, че митническият екип си е тръгнал, напрежението остава, обявиха още от управлението на " Винпром Карнобат ":

" Натискът ще продължи под една или друга форма, бъдете сигурни. В скоро време още веднъж ще бъдем посетени от митница, жандармерия и по този начин нататък ".

Ако обвиняванията за нелегално отклонение на алкохол от „ Винпорм-Карнобат ”, може да се стигне до лишаване на лиценз, заяви финансовият министър Владислав Горанов. Той е безапелационен, че Агенция „ Митници ” си прави добре работата по случая:

 

“Има някои основателни догатки, че в един от данъчните хранилища, има основани предпоставки за отклонение на акцизна стока преди нейното премерване, което основава предпоставки за нейното недеклариране. Оттам отбягване на заплащане на данък и Данък добавена стойност. С оглед на дебита на тръбата може да се направи съмнение, че през нея за малко време могат да минат доста огромни количества. Всичко това са хипотези, само че когато те са свързани с отклонение и облагане с налози, приказваме за углавен развой “. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР